Staan er ook lege notitieboeken in jouw kast? Wil je die graag vullen, maar heb je even geen idee van hoe? Dit zijn 15 ideeën voor je op je lege notitieboek te vullen. Let op: houd in gedachten dat het bij je moet passen. Het heeft geen zin iets op te zetten om hem vervolgens niet meer te gebruiken.
15 ideeën voor je lege notitieboek
- Junk journal: verwerk dingen die je normaal zou weggooien tot een mooi geheel, zoals verpakkingen, bonnen en labels bijvoorbeeld.
- Health journal: het is altijd goed om je gezondheid in de gaten te houden, zowel fysiek als mentaal. Je kunt hier een gehele journal aan wijden. Bijvoorbeeld om je gewicht bij te houden, maar ook om je gevoel op te schrijven bijvoorbeeld.
- Fan journal: ben je enthousiast over een serie, film, boek, acteur of artiest? Houd alles rondom dit onderwerp bij in een journal of maak er gewoon een heerlijk plakboek van.
- Aankopen journal: shop jij graag (online)? Houd het bij in een journal! In het geval van stationery kun je vaak nog dingen swatchen ook, zoals pennen en stickers bijvoorbeeld.
- Ideeën notitieboek: wil je jouw ideeën gemakkelijk terug kunnen vinden? Schrijf het op in een apart boekje. Zelf gebruik ik er een pocket notitieboekje voor. Ideaal!
- Planner: heb je veel afspraken of taken die je moet doen? Noteer het in een planner.
- Notities en aantekeningen: liggen jouw krabbels overal en nergens? Bundel ze in een boekje. Met een index weet je ook meteen wat waar staat.
- Brainstorm: soms kan het fijn zijn je gedachten gewoon op papier te zetten in plaats van alles in je hoofd te bedenken en te ontwerpen.
- Tekenboek: houd je van doodlen, tekenen of schetsen? Dit is de ideale aangelegenheid om een boekje voor uit de kast te halen.
- Schrijfboek: dat geldt natuurlijk ook voor al je schrijfsels. Denk aan verhalen, gedichten, liedjes en meer.
- Adresboek: een boekje voor al je contacten. Zelfs met je smartphone is het handig om dit te hebben, bijvoorbeeld als back-up. Ideaal voor je telefoonnummers, mailadressen en adressen.
- Commonplace book: kijk, luister of lees niet alleen informatie, schrijf het ook voor jezelf op. Zo creëer je een database voor jezelf en onthoud je het sowieso beter.
- Memory journal: leg je herinneringen vast, leuk om laten terug te zien en te lezen.
- Media tracker: houd bij wat je aan media consumeert.
- Bullet journal: plan je toekomst, houd je heden bij en leg het verleden vast met de bullet journal methode van Ryder Carroll.
Nogmaals: als je aan slag gaat met één of meerdere ideeën, ga dan na of het bij jou past. Het zou zonde zijn als je hem opzet, maar hem vervolgens niet meer gebruikt.
Vind je het lastig om te bepalen hoe je ervoor zorgt dat een notitieboek bij jou past? Download mijn gratis 7-stappenplan om te ontdekken hoe je dit doet.
Reacties