Review: Rhodia goalbook softcover

Met de intentie om een bullet journal op te starten in het Rhodia goalbook kocht ik er eentje. Een prachtig mooie gele wel te verstaan, want dat is mijn favoriete kleur. Voor het geval je het nog niet geconstateerd had in de vormgeving van JouwJournal. Echter heb ik hem vervolgens tot nu toe niet gebruikt, want ik vond softcover niet zo fijn tot voor kort. Een slecht notitieboek is het echter niet, dus hierbij een review. Of eigenlijk eerste indruk.

Rhofia goalbook softcover geel

Kaft

Aangezien ik al heb aangegeven dat dit notitieboek een softcover heeft, laat ik daar dan ook mee beginnen. De kaft is in gemaakt van een kleur die je zelf kunt kiezen: er zijn wel 20 varianten. Het merk en het soort notitieboek staan erin gestanst. Het voelt erg zacht aan. Aan de rug voel je wel duidelijk dat het hier gevonden is, want het steekt iets uit. Ze zijn er trouwens wel in hardcover variant voor €3 meer.

Formaat

Het Rhodia goalbook is verkrijgbaar in het A5 formaat. Dit is vrij standaard, zeker omdat ze bedoeld zijn voor bullet journaling. Aangezien dit de voorkeur heeft van de meeste journalers, is het logische keuze.

Inhoud

Zoals je kunt zien op bovenstaande en onderstaande foto’s, heeft het Rhodia goalbook enkele voorgedrukte pagina’s. Deze bestaan uit een index van 3 spreads, een jaaroverzicht op 2 spreads en maandoverzichten op 2 spreads. Ongedateerd, dus in te vullen naar eigen wens. Mocht je hem als bullet journal gaan gebruiken, is dit erg handig. Maar ook als memory journal zou dit leuk zijn. Ik vind het alleen jammer dat er geen stippen staan bij de maandvlakken. Ik ben zelf niet zo goed in recht schrijven zonder begeleiding namelijk.

Papier

Het notitieboek van Rhodia bestaat uit 260 pagina’s premium 90 grams ivoor vellum papier dat super glad, zuurvrij en pH neutraal is. Perfect om mee te documenteren dus! Het lijkt mij in ieder geval fijn om op te schrijven. Naast de voorbedrukte pagina’s zijn er nog 224 genummerde pagina’s om op te journalen. Ideaal voor de index die erbij wordt geleverd.

Pentest

Natuurlijk heb ik er ook even op geschreven met verschillende soorten pennen. Mijn indruk klopt wel. Zelfs met vulpen is dit heerlijk papier! Het enige is dat inkt er iets langer over doet om te drogen omdat het papier gecoat is. Maar het voordeel daarvan is dat het niet zo snel doorlekt. Bekijk de achterkant maar eens! Er is wel sprake van ghosting, maar dat is logisch met 90 grams papier.

Extra’s

Als laatste dan nog de extra’s. Het Rhodia goalbook heeft hierin twee varianten. Bij de softcover zoals in het voorbeeld komen twee leeslintjes, een elastische sluiting en een vakje achterin. Allemaal in het oranje, dus dat voelt lekker Nederlands. Bij de hardcover krijg je er een extra leeslintje bij in de kleur van de kaft. Plus een penloop, ook weer in het oranje.

Conclusie

Of je nou van softcover of van hardcover notitieboeken houdt, de Rhodia goalboeken zijn geschikt voor jou. Ondanks dat er geen keuze is in formaat, heb je wel veel keuze in kleuren voor de kaft. Het papier is erg fijn om op te schrijven en je kunt er zelfs creatief op aan de slag. Het enige waar je wel van moet houden, is het ivoorachtige papier en het feit dat er voorgedrukte pagina’s in staan.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *