15 thema’s voor in je journals

Je komt het regelmatig tegen: journals met iedere maand een ander thema. Zelf doe ik dit ook regelmatig. En hoewel er duizenden thema’s te bedenken zijn kan het soms lastig zijn om eentje te verzinnen. Daarom deel ik graag de thema’s uit mijn boekjes van de afgelopen jaren met je. Dit zijn 15 thema ideeën voor je journal ter inspiratie, onderverdeeld in verschillende thema’s.

Journal maandthema’s: 15 ideeën

Dieren

Allereerst een panda. Met de a’s als ogen en een mix van plaatjes, washi tape, stickers en aquarel. Uiteraard in combinatie met gekleurde pennen.

Een wat zomers tintje in je journal verwerken? Ga voor flamingo’s! Zeker als je fan bent van de kleur roze een echte aanrader. Een deel van de materialen komen uit mijn eigen collectie Nouk-san (inmiddels uitverkocht).

Wil je wel graag tropisch, maar iets pittiger? Ga mee de jungle in met deze panters. De stationery die ik hier heb gebruikt, is afkomstig van HEMA (uitverkocht).

Als je net zo’n kattenliefhebber bent als ik kan een katten thema in je journal natuurlijk niet ontbreken. Ik heb hiervoor onder andere gebruik gemaakt van foto’s van onze eigen katten.

Natuur

Naast dieren is natuur ook een prachtig algemeen thema om mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan bloemen. Prachtig voor het gehele jaar, maar vooral in het voorjaar. Ik heb in dit geval alleen gebruik gemaakt van een fineliner, maar je kunt dit zo fleurig maken als je wilt.

Dan iets kleurrijker en meteen in de kleur waar natuur voor staat: groen. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van allerlei bladeren en noem het thema dan ook botanisch. De stickers, die cuts en washi tape zijn afkomstig uit mijn eigen collectie botanische bladeren. De fineliners zijn afkomstig van Stabilo.

Nog een natuur thema zijn natuurlijk planten. Ook dit kun je weer heel breed trekken en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb gebruik gemaakt van tekenen, maar ben ook aan de slag gegaan met stickers, stempels en washi tape. Een kleurrijke combinatie! Toen ik alleen met pen werkte maakte ik nog een keer een cactus thema moodtracker.

Natuur hoort natuurlijk niet alleen thuis in het voorjaar of de zomermaanden. Het kan net zo goed in de winter. Zo dus ook de kleurrijke kerstbomen die ik hier heb gebruikt voor een maandopzet, waarbij verschillende materialen afkomstig zijn uit mijn eigen collectie.

Overig

En dan hebben we nog allerlei ideeën voor thema’s die los staan van bovenstaande categorieën. Denk bijvoorbeeld aan bubbels. Deze zijn gemakkelijk zelf te tekenen zoals in het voorbeeld, maar ook zijn er stickers van verkrijgbaar.

Journal je in de winter? Sneeuwvlokken zijn erg leuk om te tekenen! En er zijn ook enorm veel mogelijkheden, dus je kunt er een echt kunstwerk van maken.

Niet alleen sneeuw maar ook de bijpassende verwarmers zijn erg leuk als doodles in je journal. Misschien helpt het je zelfs wel wat verwarmen.

Hieperdepiep… hoera! Wanneer ben je jarig? Maak dat maandthema dan op in een feestelijke sfeer. Bijvoorbeeld met ballonnen en slingers, zoals ik twee keer heb gedaan in mijn bullet journal voor maart.

Dan nog een zeer algemeen thema dat eigenlijk iedereen kan tekenen: hartjes! Deze kun je in allerlei verschillende variaties tekenen. Of eventueel plakken natuurlijk.

Een van de thema’s waar ik misschien wel het meest trots op ben die ik in mijn journal heb gemaakt, is het heelal of gewoon planeten (met rakketten en ufo’s, dat dan wel). Allemaal zelf getekend en ingekleurd met Ecoline brush pens.

Als je journalt is de kans best aanwezig dat je een stationery liefhebber bent. Verwerkt dit lekker in je journal! Dit kan onder andere met mijn kleurrijke statonery lover collectie, bestaande uit stickers, papier en meer.

En dan als laatste, maar zeker niet minst leukste, het thema Holland. Perfect voor de maand april wanneer wij Koningsdag vieren. Maar eigenlijk altijd leuk met rood, wit en blauw en oranje. Deels afkomstig uit mijn eigen collecties, onder andere de washi tape Nederlandse vlag.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *