Een eigen adresboekje maken doe je zo

Hoewel alle gegevens zoals adressen tegenwoordig ook wel digitaal worden opgeslagen is het handig om ze ook op papier te hebben voor het geval dat. Je kunt hiervoor een adresboekje kopen, maar je kunt er ook zelf een maken. Zo kun je zelf bepalen welke informatie je wilt noteren en hoeveel ruimte je per letter wilt. Dit is hoe je een adresboekje maakt.

Benodigdheden

Wat heb je nodig om een adresboekje te maken? Allereerst een notitieboek. Ik heb hierbij gekozen voor een A6 boekje: klein maar fijn. Ook een pen is fijn. Ik heb hiervoor meerdere gebruikt voor kleurvariatie. Daarnaast heb ik een mesje of een schaar gebruikt. Voor de finishing touch heb ik alfabet stempels en een brush pen gebruikt. Als laatste zijn een potlood en een liniaal handig om te gebruiken.

Adresboekje maken

Om een adresboekje te maken is het handig om te weten hoeveel pagina’s je voor een bepaalde letter kunt gebruiken. Ik heb geteld hoeveel bladzijden er in mijn boekje zitten en deze door 26 gedeeld. Voor de minder voorkomende letters heb ik er vervolgens een aantal afgehaald en die bij de meestvoorkomende opgeteld. Dit is voor mijn persoonlijke situatie, dus dit kun je het beste zelf berekenen.

Daarna heb ik berekend hoeveel ruimte ik per letter nodig heb voor de tabbladen. Omdat het een klein boekje is, heb ik twee keer 13 tabbladen gemaakt. Als je een groter boekje hebt, passen eventueel alle letters wel in een keer. In mijn geval was het ongeveer een centimeter per tabblad.

Vervolgens ben ik gaan snijden. Om te weten waar ik dit moest doen, heb ik eerste alle letters met potlood genoteerd op de juiste plek van iedere pagina. Hierbij heb ik dus rekening gehouden met het eerder berekende aantal. Eventueel kun je ook knippen als je dat prettiger vindt.

Zodra de tabbladen allemaal gesneden waren, heb ik mijn hoofdletters alfabet stempels erbij gepakt en heb ik iedere letter zowel op de voor- als achterkant van een tabblad gestempeld met een zwarte inkt. Eventueel kun je dit ook gewoon schrijven, maar ik vond dit mooier. Het papier dat in dit notitieboekje van Archer & Olive zit kan bovendien goed tegen inkt: ik heb geen last van bloeden.

Het eerste gedeelte is nu klaar. Zoals je hieronder kunt zien, heb je nu een boekje met tabbladen zodat je gemakkelijk naar iedere letter kunt gaan. Ideaal als je snel een adres of bepaalde gegevens terug wilt vinden van iemand.

Het tweede gedeelte bestaat uit het opmaken van iedere pagina. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit gaandeweg doe omdat ik dat gemakkelijker vind. Het bespaart bovendien tijd. De gegevens die ik wil kunnen noteren is een naam, het adres, een mailadres en een telefoonnummer. Door weer even te rekenen kwam ik erachter dat ik op iedere pagina 4 vakjes voor gegevens kwijt kan. Dit kan voor jou anders zijn.

En dan is je adresboekje klaar. Natuurlijk heb ik nog gegevens erin gezet, maar in verband met privacy laat ik dat niet zien op beeld. Succes!

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *