Budgetplanner in je journal: 6 ideeën

Wil jij graag bijhouden hoeveel je uitgeeft? Wil je weten of je het zakgeld deze week al hebt gegeven? Of vind je het prettig om te weten welke rekeningen je hebt voldaan? Heb je een bepaald spaardoel? Dan kan het handig zijn om dit vast te leggen in je journal met een budgetplanner. Dit zijn 6 ideeën ter inspiratie.

Budgetplanner uitgaven

Uitgaven

Allereerst een pagina om je uitgaven te noteren. Met dit tabel ben je precies op de hoogte van welke uitgaven je hebt gedaan in een bepaalde periode. In de meeste gevallen waarschijnlijk een maand. Je schrijft op wat je op welke datum hebt uitgegeven en hoeveel dat was in een lijstje. Zeker in de huidige tijden geen overbodige luxe.

Rekeningen

Om het betalen van je rekeningen vast te leggen, zou je een overzicht kunnen maken voor een heel jaar voor vaste lasten. Per onderdeel schrijf je dan de maanden op zodat je kunt omcirkelen, doorstrepen of markeren welke maanden zijn betaald. In dit geval staat de prijs van de rekening erbij, maar dit hoeft niet.

Budgetplanner rekeningen tracker

Als je graag bij wilt houden hoeveel je iedere maand kwijt bent aan vaste lasten, zou je een grafiek kunnen maken. In dit geval noteer je aan de linkerkant de euro’s en aan de onderkant de maanden. Vervolgens zet je een stip op de plek hoeveel het was. Je zou dit kunnen verbinden met een lijntje zoals op het voorbeeld, maar dit is uiteraard niet verplicht. Eventueel zou je ook staafjes kunnen tekenen als je jouw pagina iets voller wilt hebben.

Sparen

Het is altijd verstandig om te sparen. Als je dan in de toekomst iets wilt, je kinderen iets mee wilt geven zodra ze het huis uit gaan of wanneer er iets stuk gaat, heb je nog wat geld achter de hand. Een manier om jouw spaargedrag vast te leggen in je journal, is het maken van een grafiek. Met de omlijning leg je vast hoeveel je nodig hebt en vervolgens kun je deze langzaam ‘vullen’ wanneer je een bepaald bedrag hebt gehaald.

Om het sparen wat leuker te maken, zou je een monopoly bord in je journal kunnen opzetten. Vervolgens dobbel je iedere week om te weten hoeveel je in je spaarpotje moet doen. Als je het leuk vindt, kun je zelfs ‘kaartjes’ maken voor kans en algemeen fonds.

Budgetplanner spaarpotjes en savopoly

Heb je een specifiek doel waar je voor wilt sparen of eventueel zelfs meerdere doelen? Het is ook mogelijk om potjes te maken voor ieder doel. In het geval van het voorbeeld letterlijk weergegeven als potjes. Als je iedere keer een vast bedrag wilt sparen, kun je dit van tevoren invullen en vervolgens kleuren op het moment dat je het hebt behaald. Als je naar een bepaald bedrag toe streeft, kun je dit onderverdelen in kleinere stapjes en deze kleuren zodra je een stapje hebt behaald. Als je graag in kleine stapjes wilt sparen, maar het bedrag nog niet weet, zou je ook vakjes hiervoor kunnen maken en het bedrag later invullen.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *